Wii for Music and Geekiness


Piratskydd, en dålig kondom

När det är lättare att ladda ner ett spel och cracka det än att faktiskt köpa det i affär/online så har det väl ändå någon gått ett steg för långt?

Piratskydden idag är som en hård, vass, tjock kondom. Om man skulle behöva ta på sig en sådan varje gång man ska ha sex så skulle inte många använda dem.

Men precis så känns det med t.ex. det nya Assassins Creed II. Deras brutala piratskydd tvingar spelaren att vara uppkopplad hela tiden och när internet går ner kan man inte spela mer. OM man inte har piratversionen där det går utmärkt att spela utan konstiga restriktioner.

Varför ska det vara så?

Haha apor! säger jag medan uTorrent maxar min lina!

Jag har köpt flera spel efter att först ha laddat ner dessa och sedan velat spela deras multiplayer, senast Modern Warfare 2. Men vafan! Inga dedikerade servrar?! Det hade inte varit lika korkat val om man inte också konstant kastats ut från spelomgångar och tvingas vänta medan spelet letar efter lämpliga moståndare. Annars gillar jag steams användarvänliga gränsnitt där spelet uppdaterar sig självt och sparningar och inställningar sparas.
( Men inte ens detta fungerar som det borde. Min datorn låste sig mitt i en omgång av MW2 och när jag starade om datorn så var min rank återställd och alla poäng på 0... Löste detta tillslut genom att gå in i en backup och återställa några filer. (Sensmoral: Glöm ej backup!) )

Inköpet av GTA IV är tyvärr ett som jag verkligen skulle vilja få ogjort. Deras krångliga integration med Games for Windows och Rockstar Social Club som man måste logga in på varje gång gör att jag får huvudvärk och orkar inte ens installera spelet på min nya dator för att jag inte vill skräpa ner den med deras skit!! ARGH!!

Så istället, trots att GTA IV fodralet står prydligt i hyllan, laddade jag ner "GTA IV Basic Gameplay directplay by globe@" efter ominstallationen av datorn. Och kom ihåg att detta var EFTER att ha köpt/installerat/spelat det på det "riktiga sättet" först.
Det var bara att packa upp och köra. Ingen installation, ingen social club, inget Games for Windows, inga konton att logga in på.
Dom borde faktiskt ta efter enkelheten, faktiskt.